Camping i Danmark – Hvad er det?

”Camping” er (primært) en udendørs rekreativ aktivitet, hvor man overnatter udenfor i eksempelvis en campingvogn, telt, hytte eller mobilehome.
Camping som fænomen blev populær i Europa omkring det tidlige 1900-tal og har siden da udviklet sig voldsomt som rekreativ aktivitet og feriemulighed.
Som regel foregår camping i Danmark i nærheden af skove, strande eller på deciderede campingpladser som er indrettet til netop denne aktivitet.

I Danmark har vi ca. 500 kommunalt godkendte campingpladser, og siges at være blandt nogle af de campingpladser i Europa som har de højeste standarder.
Der bliver foretaget ca. 8-12 mio. overnatninger på Danske campingpladser årligt, og tendensen er stigende. Læs mere om Camping i Danmark her.

Hvad gør Danmark til en attraktiv campingdestination?

Sproget er en af mange gode grunde til hvorfor danskere elsker at campere i Danmark. Mere end 70% af alle campingpladser bliver hvert år bosat af danskere, og dermed vil største delen af gæsterne på campingpladsen tale samme sprog som Jer. Dermed vil man ikke komme i konflikter med at misforstår receptionen, man skal ikke regne valutaer om og bekymre sig om at forstå priserne, og generelt er der færre barrierer for at komme på camping i Danmark.

Campingpladserne i Danmark er heller ikke længere væk fra hvor man bor, end at man kan besøge dem alle indenfor nogle få timers kørsel. Dermed skal man ikke tænkte på hvilepladser, lange køretider, benzinøkonomi eller forplejning under turen. Dermed bliver turen hurtigt meget mere afslappende og behagelig for hele familien. Har man en campingvogn eller et stort telt, vil man heller ikke skulle betale for leje af disse på campingpladsen, og fordi campingpladserne i Danmark er tæt på, kan man tage det hele med hjemmefra. Dermed sparer man både penge og kender allerede køkken og hyldeplaceringerne eksempelvis.

En af de mange fordele ved at medbringe bil og eget udstyr, er også fleksibilitet dette medfører. Der skal ikke checkes ind hos et flyselskab efter timers kø, aflyste afgange, eller døjes med underlige afgangstider. Man kører når det passer én selv, og tager derhen hvor man ønsker det. Hvis man vil holde pitstop på en af de flotteste danske kroer eller godser kan man sagtens selv koordinere dette ind i rejseplanerne.

Det gør det en del lettere at komme ind, og gør det muligt at se hele landet som man ønsker det. Dermed er Camping i Danmark lig med fleksibilitet, mobilitet og muligheder.

 

Camping Danmark

Danmark har også den fordel, at vi som et af de få lande i Europa er omgivet af vand stort set i hele landet og at vi er opdelt i små regioner. Dermed er der aldrig langt fra campingplads, til skov, til vand. Dette byder på rekreative muligheder, som man ikke finder lignende mange andre steder i verden.

Derudover har mange campingpladser i Danmark åbent året rundt, hvilket giver nogle spændende muligheder med det danske vejr, hvor man har hele fire årstider. Dermed kan man nyde en kop varm kakao mens sneen falder om vinteren, se de første forårsblomster komme frem fra sin hytte i foråret, nyde stranden og sommersolen i højsæsonen og se de smukke farveskift der er i naturen om efteråret. Efterhånden er standarden for både telte, hytter, mobilehome og campingvogne også så høje, at man sagtens kan have en behagelig og afslappende ferie selvom det sner udenfor.

Man skal dog være opmærksom på, at der efter er forskellige åbningstider og priser som er sæsonafhængige på de enkelte Danske campingpladser.

Sikkerhed

Det danske samfund er naturligvis også kendt for sin meget lave rate for kriminalitet, og generelt er både campingpladser, byer og det generelle samfund, meget sikkert at færdes i for både store og små – også når solen er gået ned. Dermed er campingferien mindre bekymrende og man kan bedre puste ud og slappe af end mange andre steder i verden.

De regler, love, normer og kultur man kender, er naturligvis også mere eller mindre den samme alle steder i landet. Dermed skal man ikke bekymre sig om at sætte sig ind i nye love, trafikregler eller måder man skal handle på. Skiltningen som man mange gange mangler i udlandet, er også den samme og lige så dækkende som altid.

Supermarkederne man kender hjemmefra, er også mere eller mindre de samme i hele landet. Dermed kan du handle ind i dine favoritbutikker, og du ved mere eller mindre hvor tingene står og hvad de hedder. Det giver mindre stres og ro i maven når der skal handles ind. Camping i Danmark byder på rigtig mange af de gode vi har i landet, samt den samme afslapning og ro man ønsker på sin ferie.

Hygge i Danmark – Velkommen til fællesskabet

Når man vælger camping frem for mange af de andre feriemuligheder, er det også fordi man vælger ”hygge” til. En campingplads er på mange måder et lille samfund i samfundet, hvor man bliver en del af en kultur og nogle normer, vaner og rutiner, som skaber sammenhold og fællesskabsfølelse.
Hygge er et Dansk begreb, og selvom vi ikke kan bevise det, er vi næsten sikre på at ordet opstod et sted på et campingpladslignende område.

Danskerne er som samfund ikke de mest nærgående typer. Vi kan generelt godt lidt at have ”vores eget” og blander os ikke i andres anliggender. Men, inviterer man en dansker til samtale er vi rigtig gode til at åbne op, være venlige, imødekommende og hjælpsomme. Dermed kan man lynhurtigt skabe bånd til naboer og andre gæster på pladsen hvis man ønsker det. Det kan være man ønsker at slå familierne sammen og dele grillen eller mådes over et glas vin til opvasken? Det er hvert fald rig mulighed for det hvis ønsket.

Det som man måske ikke har overvejet – men som giver god mening

Når man camperer i Danmark, skal man ikke bekymre sig om mobildækning, teleselskaber og urimelige udlandspriser. Man har det nemlig præcis som i hverdagen ellers. Dermed kan børnene stadig streame film på iPad‘en hvis det en dag regner, og far og mor kan søge spænde opskrifter eller aktiviteter på laptoppen. Dermed er det altså éns eget valg, om man ønsker at være online på sin ferie eller ej, fremfor et nødvendigt onde fordi priserne er urimelige eller dækningen er mangelfuld. Det mener vi også kan skabe nogle gode samtaler i campingvognen og lærer ”frihed under ansvar” til de børnene.

Vi ved hvor vigtigt arbejde kan være for nogle personer. Eksempelvis kan det have stor betydning for selvstændigt erhvervsdrivende at de har mulighed for at passe ”biksen” mens de slapper af. Internet giver selvfølgelig mulighed for at kombinere forretning med fornøjelse, så man kan passe sit arbejde eller nå nogle af de vigtigste opgaver mens man er væk, så det ikke hober sig unødvendigt meget op på skrivebordet til man kommer tilbage. Det kan endda være at man kan lokke arbejdsgiver til at betale for en del af opholdet? Uanset hvad, så giver det en frihed og fleksibilitet som man ikke finder på en øde campingplads i udlandet.

Når man kun befinder sig nogle få timers kørsel fra ens hjem, betyder det også at man nemt kan holde kontakten med venner og familie mens man er afsted. Det kan endda være man synes det vil være hyggeligt at få besøg mens man gæster campingpladsen i Danmark? De fleste campingpladser tilbyder at man får gæste-besøg, så man kan hygge sig med dem man holder af – også på campingferien.

Mange har heller ikke overvejet fordelene ved at campere fremfor eksempelvis at købe et sommerhus. Hvis man enten lejer en hytte eller ejer et telt eller campingvogn har man mulighed for at skifte lokalitet efter behov (og vejret), og man bliver aldrig ”træt” af området på samme måde som man risikere hvis man har et fast sommerhus ét sted. Derudover er det en del billigere at erhverve sig og kræver som regel mindre vedligeholdelse så man kan bruge mere tid på ferien i stedet for pligter.

Mange vælger også camping i Danmark til for at møde venskaber for livet. Hvis man møder danskere som man bliver venner med, er de aldrig længere væk end at man altid kan holde kontakten med telefon eller besøge dem. Campingpladsen er også et sted hvor mange børn møder andre børn (og forældre ligeså), og danner venskaber for livet. Fordi det er i Danmark, kan børnene mødes år efter år og lege på pladsen faciliteter. Campingoplevelserne holder derfor LÆNGE efter man er kommet hjem.

Derudover byder Danmark på masser kultur og historie, så oplevelser er det masser af! Det findes noget for alle aldre og alles humør.

 

Vi glæder os til at vise dig hvorfor camping i Danmark kan noget helt særligt. Kunne du tænke dig at blive VIP kunde, og få eksklusive priser og tilbud på ALLE CampOne campingpladserne? Så se her.

På gensyn på én af CampOne’s campingpladser