BOOK ONLINE

Hvad betyder stjernerne på campingpladserne i Danmark?

De danske campingpladser er alle udstyret med stjerner fra 1-5. Men hvad betyder det, og hvad får man på en 5-stjernet campingplads som man ikke får på en 1-stjernet plads? Læs med her!

Kravene til 1-stjernede campingpladser
De generelle regler som gælder ALLE registrerede campingpladser er: Dagligt tilsyn, vandskyllende toiletter, mindst én bruser og barberstik, information hos receptionen og at have en lejrchef, som har ansvar for den daglige drift af campingpladsen.

Der findes ca. 34 campingpladser i Danmark med 1-stjerne.

⭐️⭐️ Kravene til 2-stjernede campingpladser
For at blive godkendt til 2 stjerner, skal man have udvidet tilsyn på pladsen fra kl. 08-20 i højsæsonen.

Der skal være et kort med oversigt over pladsen og området. Receptionen skal have informationer og turistoplysninger til rådighed. Eksempelvis skal der være en opslagstavle med oplysninger om ordenreglerne på pladsen, takseringer, klassifikation, lejrchefens træffetider, samt være telefonnummer på Falck, politi, læger, m.fl.

Derudover skal der være minimum én bruser pr. 25 pladser, mindst ét barberstik pr. 35 pladser og mindst ét kogested pr. 50 pladser. Omklædning skal kunne foregå ugeneret, under tag og have minimum én hylde og knag.

Der skal desuden være mulighed for at man kan få varmt vand fra hanen, en legeplads med minimum tre redskaber, kemiske toiletter og el til minimum hver fjerde plads.

Der er ca. 67 campingpladser i Danmark som har 2-stjerner.

⭐️⭐️⭐️ Kravene til 3-stjernede campingpladser
Udover de gængse krav samt kravene fra de 2-stjernede campingpladser, skal en campingplads med 3 stjerner også leve op til følgende regler og foranstaltninger:

Der skal være tilsyn døgnet rundt i højsæsonen. Resten af året skal man hurtigt kunne tilkalde assistance fra en lejrchef eller assistent.

Der skal være en bom ved indkørslen til campingpladsen i Danmark, således at udefra kommende ikke kan komme ind på pladsen uden tilladelse.

Receptionen skal indeholde endnu flere oplysninger til gæsterne. Eksempelvis skal der være informations om brandslukningsudstyr, der skal være angivet hvor man kan foretage sine indkøb af madvarer og lign, afstand og åbningstider (såfremt at dette ikke er på campingpladsen).

Der skal også være adgang til turistbrochurer hos receptionen.

Der skal være adgang til rent varmt vand fra alle pladsens haner, være minimum én bruser pr. 25 pladser og minimum én tøjvaskekumme. Derudover skal der være adgang til et puslerum. Der skal også være adgang til minimum én vaskemaskine og én tørretumbler.

For hver 100 pladser på campingpladsen, skal der være adgang til et familierum. Derudover skal der være både en legeplads og en opholdsstue.

Køkkenet skal inkludere minimum ét kogested for hver 50 pladser, så alle kan få mulighed for at lave mad.

Der skal mindst være mulighed for tilslutning af el på 70 % af de tilgængelige pladser.

Der er ca. 288 campingpladser i Danmark som har 3-stjerner.

CampOne har hele fire danske campingpladser med 3-stjerner, nemlig:

CampOne Assens Strand på Fyn.
CampOne Grenen Strand i Nordjylland.
CampOne Ajstrup Strand nær Århus.
CampOne Holbæk Fjord på Sjælland.

⭐️⭐️⭐️⭐️ Kravene til 4-stjernede campingpladser i Danmark
Udover alle ovenstående krav, skal en dansk campingplads med 4-stjerner have receptionen åben fra kl. 08-20 i højsæsonen d. 20. Juni – 20. August.

Man skal kunne betale med minimum to internationale kreditkort/betalingskort, både online og på pladsen. Derudover skal man kunne købe madvarer og nødvendighedsartikler direkte på campingpladsen.

Minimum 90 % af pladserne på campingpladsen skal have en størrelse på mere end 100 m², så der er god plads mellem gæsterne.

Der skal desuden være adgang til et teltområde med mulighed for brug af cykelstativer.

Af sanitetsfaciliteter skal der være adgang til puslerum med brusebadsfunktionalitet, også til større børn. Der skal være handikapvenlige rum med egen indgang og mindst én bruser per 17 pladser.

Der skal være mindst ét familierum per 75 pladser, med mindst ét dobbelt-kogested per 30 pladser, adgang til minimum én ovn, områder til boldspil og en tv-stue.

Derudover skal der være særligt lukrative faciliteter for campingvogne og autocampere.

Der skal være adgang til el på minimum 80% af pladserne og nogle af pladserne skal have afløb for spildevand.

Der er ca. 21 campingpladser i Danmark som har 4-stjerner.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Kravene til 5-stjernede campingpladser i Danmark
Udover kravene til de 1 til 4-stjernede campingpladser i Danmark, har 5-stjernede campingpladser de mest prominente krav og regler. Dette skyldes, at 5-stjernede campingpladser er de mest luksuriøse og velindrettede campingpladser i Europa, og skal være de ”bedste” af de bedste campingpladser man kan finde.

Der findes ikke mange campingpladser med 5-stjerner i Europa, men i Danmark har vi intet mindre end 7 stk., hvoraf en af disse hører under CampOne. Nemlig: CampOne Bøjden Strand på Fyn, som bestemt er et besøg værd. Skal du på camping i Danmark er dette campingpladsen til de mest kræsne campister.

For at blive godkendt til den 5. stjerne, skal campingpladsen blandt andet indeholde en ekstra stor reception og egen velassorterede butik med alt man behøver, og som holder åbent minimum fra 08-20 i højsæsonen fra d. 20. juni til d. 20. august.

Hver enhed og plads skal være minimum 100 m² og der skal være deciderede ”komfortpladser” til rådighed, og mange af pladserne skal gerne være over 120m².

Campingpladsen skal have flere end én legeplads, der skal være én legeplads som ligger centralt på pladsen og som ofte skal være den største og mest veludstyrede, og så skal der være aflastningslegepladser og opholdsrum rundt omkring på campingpladsen.

Desuden skal der være et familierum med badefaciliteter, som man kan leje på pladsen

Sanitetsmæssigt skal toiletter og vaskeafdelingerne være adskilte og indeholde både sæbeautomater og hårtørrer, der skal være særskilte børnetoiletfaciliteter med børnehåndvask og indretning i børnehøjde.

Derudover skal der stå minimum én centrifuge og én industritørretumbler til rådighed for hver 200 pladser på campingpladsen.

Der skal være adgang til et spiserum i forbindelse med køkkenet, et opholdsrum med og et uden TV og generelt mere udstyr, plads og muligheder omkring på campingpladsen og på de enkelte pladstyper. Man skal altså ikke gå ned på udstyr når man er på camping i Danmark.

Der skal som minimum være mulighed for at tilslutte til eget el fra stik på 90% af pladserne og flere af pladserne skal afløb til spildevand og en direkte tilslutning til frisk vand.

Derudover vil man i mange tilfælde se, at de fleste 5-stjernede campingpladser oser af luksus, velvære og plads.

De fleste campingpladser i Danmark med 5-stjerner har opgraderet stort set alle faciliteter langt over hvad ”standarden” for stjernerne er påkrævet. Man vil kunne finde hytter med tagterrasse, spa og store køkken-alrum, og mange af pladserne vil have store individuelle udendørsområder ned til strand, vand og skove. Mange har også gourmetrestauranter, kulinariske oplevelser og attraktioner direkte på campingpladsen.

Camping i Danmark bliver ikke bedre end på disse pladser. Her er nemlig alt hvad hjertet begærer.

Hvis du synes det kunne være sjovt at besøge en 3-stjernet eller 5-stjernet campingplads i Danmark, så tag gerne et kig forbi én af CampOne’s campingpladser. Kunne du tænke dig at se nogle af vores sæsontilbud?

På gensyn hos CampOne.
Gaven som ikke skal byttes

Køb et gavekort til skønne campingoplevelser

VALGFRIT BELØB - KØB HER
© Copyright CampOne – Hjemmeside af Greatly.dk
crossmenucross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram